Harlekijn Carrousel

  Harlekijn Carrousel

  €37,50

  Productomschrijving

  Speeldoos als paardencarrousel gedecoreerd met motieven uit een traditioneel gemaskerd bal. Te zien zijn traditionele ornamenten en verschillende Venetiaanse maskers. Daarnaast is de bovenzijde gedecoreerd met uitvergrootte delen van de vlag van Venetië (rood-geel). De carrousel paarden zijn uitgevoerd in wit en worden bereden door olijke harlekijnen.
  Gemaakt van polyresin, het speelwerk (muziek) is van metaal. Deze speeldoos gebruikt geen vleugelmoer, maar kan eenvoudig worden opgewonden door de bovenzijde t.o.v. de voet een paar slagen met de klok mee rond te draaien. Na het opwinden van het mechanisme draait de carrousel rond en klinkt de melodie.

  Melodie: 'O du lieber Augustin', is een populair Weens volkslied voor het eerst gepubliceerd omstreeks 1800. Er wordt gezegd dat het verwijst naar de balladezanger Marx Augustin en zijn bijna dood ervaring in 1679. Augustin zelf wordt soms genoemd als de auteur, maar de oorsprong is onduidelijk. In 1679 werd Wenen getroffen door de Pest. Augustin was een balladezanger en doedelzakspeler, die door de herbergen van de stad toerde om mensen te entertainen. Het Weense volk hield van Augustin vanwege zijn charmante humor in bittere tijden, en ze noemden hem Lieber Augustin (Lieve Augustin). Overigens is de melodie in Nederland en Vlaanderen beter bekend als het bekende sinterklaasliedje 'Daar wordt aan de deur geklopt'.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google