Muziekdoosje met melodie: Menuet in G majeur (Bach)

  Muziekdoosje met melodie: Menuet in G majeur (Bach)

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Menuet in G majeur', bij sommigen beter bekend als de muziek van de muzikale paddenstoelen in de Efteling komt uit het "Notenbüchlein voor Anna Magdalena Bach" uit 1725. Een samenstelling van werken uit eind 17e, begin 18e eeuw. De meeste stukken zijn gecomponeerd door Anna zelf, maar het bevat ook stukken van haar man en diverse vrienden van de familie Bach. Slechts bij enkele stukken is expliciet een auteur vermeld. Het Menuet in G majeur en het bijbehorende stuk Menuet in G mineur zijn anoniem. Lange tijd is aangenomen dat het werk van Johann Sebastian Bach zelf was (Menuett G-Dur BWV Anh. 114). Pas in de jaren 70 werd het stuk geïdentificeerd als een stuk van de Duitse componist Christian Petzold die bevriend was met de familie.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google