Sneeuwbol Bruidspaar

  Sneeuwbol Bruidspaar

  €45,00

  Productomschrijving

  Speeldoos met een glazen waterbol waarin een dansend huwelijkspaar is te zien en waarin het glitters sneeuwt als je er mee schudt. Dit pas getrouwde stel is traditioneel gekleed. Hij in jacquet en zij in een lange witte jurk. We zien het kersverse bruidspaar hier tijdens de openingsdans voor hun bruiloftsfeest.
  De voet van de sneeuwbol is passend uitgevoerd in gebroken wit en gedecoreerd met kleine ornamenten en een groot hart gevuld met gele rozen.
  Na het opwinden van het mechanisme, met de vleugelmoer aan de onderzijde, klinkt de melodie en draait de voorstelling in de bol rond.

  Melodie'Bruidsmars'(Hochzeitsmarsch of Wedding March) in C majeur, is geschreven door de Duitse componist, dirigent en organist Felix Mendelssohn Bartoldy. Het is een van de bekendste stukken uit zijn suite met toneelmuziek (Op. 61) voor Shakespeares toneelstuk "A Midsummer Night's Dream". Wereldwijd is het een van de meest bekende bruiloftsmarsen, bijna altijd gespeeld op een kerk pijporgel. Reeds op zijn zeventiende componeerde Mendelssohn de ouverture voor "Een midzomernachtsdroom", de rest van de toneelmuziek voltooide hij in 1842.
  De mars werd pas populair voor bruiloften toen het klonk op het koninklijk huwelijk van Prinses Victoria met Prins Frederik Willem van Pruisen op 25 januari 1858. De bruid was de dochter van Koningin Victoria en Prins Albert van het Verenigd Koninkrijk. Zij was dol op de muziek van Mendelssohn. Hij speelde dan ook vaak voor haar tijdens zijn bezoeken aan Groot-Brittannië.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google