Sneeuwbol Penny-Farthing

  Sneeuwbol Penny-Farthing

  €65,00

  Productomschrijving

  Speeldoos met een ouderwetse fiets in een glazen waterbol, waarin het sneeuwt als je er mee schudt. Geheel in stijl wordt de fiets bereden door een klassiek geklede man met slipjas en hoge hoed. Deze zogenaamde hoge bi is een vroeg type fiets met een heel groot voorwiel en een heel klein achterwiel. De hoge bi heette in het Nederlands aanvankelijk ook wel vélocipède. Ook werd de naam "daalder-dubbeltje" gebruikt, een term met dezelfde oorsprong als de Engelse naam penny-farthing. De voet van deze sneeuwbol is gedecoreerd met een sfeervolle verzameling van stadse huizen.
  Na het opwinden van het mechanisme, met de vleugelmoer aan de onderzijde, klinkt de melodie en draait de voorstelling in de glazen bol rond.

  Melodie'Kaiser-Walzer' (EmperorWaltz), is een wals gecomponeerd door Johann Strauss jr. in 1889. De wals is onder de titel 'Hand in Hand' geschreven voor de opening van het Berlijnse concertgebouw "Köningsbau" (19 oktober 1889). Deze oorspronkelijke titel moest de politieke verbondenheid tussen de Duitse en Oostenrijkse Dynastie tot uitdrukking brengen. Waarschijnlijk werd de titel op voorspraak van Strauss' nieuwe Berlijnse Uitgever, Fritz Simrock, omgedoopt tot 'Kaiserwalzer'.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google