Sneeuwbol Sinterklaas

  Sneeuwbol Sinterklaas

  €69,00

  Productomschrijving

  Muziekdoos als glazen waterbol met daarin Sinterklaas. Herkenbaar aan zijn staf, mijter en zijn dikke, warme rood met witte jas. Sinterklaas loopt door het uitgestrekte bos op weg naar lieve kinderen om cadeautjes te brengen. Hij draagt een zak vol met cadeaus en trekt een slee achter zich aan met daarop alle brieven met verlanglijstjes die hij het afgelopen jaar heeft ontvangen. Zo weet hij wie welk cadeau moet krijgen.
  Na het opwinden van het mechanisme, met de vleugelmoer aan de onderzijde, klinkt de melodie en draait de voorstelling in de bol rond.

  Kerstmelodie: 'O du fröhliche', is een van de bekendste Duitstalige kerstliederen. De auteur van het origineel (eerste drie coupletten) is de beroemde "Weeskinderen vader" uit Weimar, Johannes Daniel Falk (1768-1826). Nadat deze schrijver en dichter vier van zijn zeven kinderen verloor aan tyfus, richtte hij "Das RettungshausfürverwahrlosteKinder" (Tehuis voor verwaarloosde kinderen) in Weimar op. In 1816 droeg hij het nummer op aan de kinderen van dit tehuis. In haar oorspronkelijke vorm, was het lied getiteld "Allerdreifeiertagslied", waarin de drie belangrijkste Christelijke feestdagen bezongen werden; Kerstmis, Pasen en Pinksteren. In 1829 is de tekst door Heinrich Holzschuher (1798-1847) herschreven in zijn huidige vorm.  Het lied is vaak vertaald o.a. in het Engels ('Oh how joyfully').
  Het lied is door Hélène Swarth in het Nederlands vertaald en heeft als titel: 'O Verblijdende' (O verblijdende, o gij wijdende, zegen brengende kerstfeesttijd!, Wereld verloren, Christus geboren!, Jubel allen nu die christen zijt!)

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google