Bloemen Ballerina Lily, in 3e positie

  Bloemen Ballerina Lily, in 3e positie

  €37,50

  Productomschrijving

  Speeldoos met een dansende ballerina op een fraai, met bloeiende klaver gedecoreerd toneel. De ballerina staat in de zogenaamde derde positie. Het geheel is gemaakt van polystone, het kostuum dat de ballerina draagt heeft een mintgroene kleur. Na het opwinden van het mechanisme, met de ronde metalen schijf aan de onderzijde, klinkt de melodie en draait het geheel rond.

  Melodie'Bolero', is een ballet dat in 1928 gecomponeerd werd door de Franse componist Maurice Ravel voor de Oekraïense danseres Ida Rubinstein. Het stuk was meteen een groot succes tijdens de première op 22 november 1929 in de Parijse Opéra, met choreografie van Bronislava Nijinska. Het stuk heeft de typische kenmerken van een Bolero (dans en muziekvorm). Het bestaat uit twee thema's die telkens door andere instrumenten worden gespeeld. Ondanks dat Ravel zelf het stuk muzikaal inhoudsloos vond, staat het toch bekend als één van zijn meesterwerken. Joseph-Maurice Ravel was een Frans componist van Zwitsers-Baskische afkomst. Hij geldt als een van de voornaamste componisten van de 20e eeuw en, met zijn oudere landgenoot Claude Debussy, als de belangrijkste impressionist in de klassieke muziek.
  Aanvankelijk vonden critici de compositie onvoldoende dansbaar. Toch is het blijvend succes van het ballet grotendeels aan de muziek te danken. Hoogtepunten zijn het Adagio, de variatie uit de Grand pas de deux van de Suikerboonfee en de muziek voor de Russische dans. Andere herkenbare delen zijn de openingsmars (Mars van De notenkraker) en de Bloemenwals. Al deze stukken werden veelvuldig gebruikt in films, zoals in Walt Disney's animatiefilm Fantasia uit 1940 en Peter Pan.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google