Collectie Gouldmaps - Buizerd ; C. Nozeman - Falco Buteo. - 1829

    Collectie Gouldmaps - Buizerd ; C. Nozeman - Falco Buteo. - 1829

    €1.195,00

    Productomschrijving

    Afmeting Prent: 48 x 28 cm. Afmeting papier: 54,5 x 36 cm

    Verso: blank.

    Kopergravure uitgegeven door Jan Cristiaan Sepp, met beschrijvingen door Cornelis Nozeman en Martinus Houttuyn in 'Nederlandsche vogelen; volgens hunne huishouding, aert, en eigenschappen beschreeven (..)' te Amsterdam. 

    Nederlandsche Vogelen is een beroemd ornithologisch topwerk van Cornelius Nozeman (1712-1786). Het is het eerste standaardwerk over de avifauna van Nederland en is één van de mooiste en duurste werken uit de geschiedenis van onze boekdrukkunst. Het werk is een unieke prestatie van drie Hollandse meesters in een project dat bijna 60 jaar duurde en uiteindelijk in vijf delen verscheen. Martinus Houttuyn rondde het werk van Nozeman af. De vogels zijn naar ware grootte afgebeeld. De gravure en handkleuring zijn uitzonderlijke fraai. Nederlandsche Vogelen geniet wereldwijd erkenning als één van de mooiste uitgaven ooit over vogels gemaakt. Het standaardwerk plaatst Nozeman naast grootmeesters als Audubon, Barraband en Gould. 

    Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0

    de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google