Carrousel Leeuwenkop

  Carrousel Leeuwenkop

  €37,50

  Productomschrijving

  Speeldoos als klassieke draaimolen uitgevoerd in lichte tinten. Dit kleine draaivermaak, zoals bekend van kermissen en pretparken, is gedecoreerd met verschillende cherubijntjes (gevleugelde baby engeltjes) en groene schilden met daarop leeuwenkoppen. Het geheel is afgewerkt met goudkleurige ornamenten en bovenop de carrousel staat een gouden kroon. Op de middenkolom zitten rondom rechthoekige spiegeltjes gemonteerd en de carrousel is toepasselijk voorzien van witte paarden.
  Gemaakt van polyresin, het speelwerk (muziek) is van metaal. Deze carrousel heeft geen vleugelmoer om het mechanisme mee op te winden, dat kan gewoon door de bovenzijde voorzichtig vast te pakken en een paar slagen met de klok mee rond te draaien. Na het opwinden van het mechanisme klinkt de melodie en draait de carrousel rond.

  Melodie'Het lied van de Loreley'('Das Loreley-Lied', Ich weiß nicht was soll es bedeuten, dass ich so traurig bin). Die Loreley is een figuur uit de Duitse literatuur die, onder andere, is vereeuwigd in een gedicht van Heinrich Heine; de nimf die met haar prachtige, treurige zang, haar schoonheid en haar lange, gouden haren, bij de gelijknamige rots langs de rechteroever van de Rijn, bij de Duitse stad Sankt Goarshausenwist waar de rivier een scherpe bocht maakt, schippers wist te betoveren, die de aandacht voor hun schepen verloren en door de gevaarlijke stroomversnellingen op de rotsen liepen. De vele schepen die hierdoor zijn vergaan vormen het voer voor deze legende. Heinrich Heine schreef in 1824 het gedicht "Die Loreley". In 1837 werd het door Friedrich Silcher op muziek gezet. Tegenwoordig behoort het tot een van de bekendste Rijnliederen.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google