Collectie Gouldmaps - Amsterdam; G. Braun / F. Hogenberg - Amstelredamum nobile (...) - 1572 -1617

  Collectie Gouldmaps - Amsterdam; G. Braun / F. Hogenberg - Amstelredamum nobile (...) - 1572 -1617

  €1.545,00

  Productomschrijving

  Plattegrond met stadswapen en legenda in kader, nummering in beeld. Titel in decoratieve cartouche. Op het IJ en in de havens diverse schepen. Verschenen in het eerste deel van het beroemde stedenboek Civitates Orbis Terrarum. Naar een plattegrond van Cornelis Anthonisz. uit 1544.

  Afmeting prent: 34 x 48,5 cm. Afmeting papier: 38 x 51 cm.

  Verso: Franse tekst.

  Kopergravure verschenen in eerste deel van het beroemde stedenboek Civitates Orbis Terrarum door Braun en Hogenberg. Vanaf 1572 tot 1617 uitgegeven te Keulen.

  Frans Hogenberg (1535-1590) was een belangrijke Brabantse graveur en carthograaf. Hij sympathiseerde met de hervorming en vluchtte van Antwerpen naar Duitsland. In Keulen richtte hij samen met Georg Braun een cartografische drukkerij-uitgeverij op. Georg Braun (1541 - 1622) was redacteur en kanunnik van de Dom van Keulen. Samen stelde ze in 1572 het stadsgezichtenboek Civitates Orbis Terrarum op. Dit boek sloeg aan in Duitsland en raakte later overal bekend. Het zesde en laatste deel verscheen in 1618. Het is de grootste verzameling plattegronden en illustraties die ooit is verschenen. Het boek is ontstaan tussen 1572 en 1618 en bevat 546 kaarten en stadsgezichten van alle belangrijke steden in Europa en steden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ruim honderd kunstenaars en cartografen hebben meegewerkt aan deze atlas, die niet alleen plattegronden van steden laat zien maar ook afbeeldingen van mensen in hun landelijke kleding, schepen en topografische afbeeldingen van stad en land. De atlas was bedoeld als gids voor de in 1570 verschenen wereldatlas Theatrum Orbis Terrarum van Abraham Ortelius die inderdaad een aantal bladen voor zijn wereldatlas gebruikt heeft.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google