Collectie Gouldmaps - Brabant – Brabantia Ducatus Machliniae (..); Petrus Kaerius – 1617

  Collectie Gouldmaps - Brabant – Brabantia Ducatus Machliniae (..); Petrus Kaerius – 1617

  €1.575,00

  Productomschrijving

  Met aanzichten van Mechelen, Antwerpen en Brussel en de omgeving van Mechelen in kaders. Rechtsonder: een paar gekostumeerde figuren.

  Afmeting prent: 35.0 x 50.5 cm. Afmeting papier: 42.0 x 54.0 cm.

  Verso: Latijnse tekst.

  Kopergravure door Petrus Kaerius, uitgegeven in 'Petri Kaerii Germania Inferior id est, XVII provinciarum ejus novae et exactae Tabulae Geographicae, cum Luculentis Singularum descriptionibus additis. À Petro Montano' te Amsterdam.

  Bron: Koe II Kee 1 [5]

  Jodocus Hondius (1563-1612) was een Vlaamse Carhograaf uit Wakken. Hij bracht zijn jeugd door in Gent en leerde daar het vak van graveur, kalligraaf en stempelsnijder. In 1584 vluchtte hij naar Londen om aan de Spaanse Inquisitie te ontsnappen. Hij huwde in 1587 Coletta van de Keere, een zus van Paetrus Kaerius (1571-1648). In 1693 vestigden Hondius en Kaerius zich in Amsterdam. Daar richtte Hondius zijn uitgeverij op in het pand aan de Kalverstraat ‘Inde Wackeren Hondt’. 

  In 1617 publiceerde Petrus Kaeriuss de ‘Germania Inferior‘. de eerste originele atlas van de lage landen die in folioformaat is uitgegeven. De tekst voor de atlas, zowel in het Nederlands als in het Frans, is geschreven door Petrus Montanus. Na 1623 kocht Claes Jansz. Visscher de platen en verving zijn naam door die van Kaerius. In 1634 nam Visscher veel van deze kaarten op in zijn Germana Inferior. De roem van Kaerius is niet alleen gebaseerd op zijn atlas van Nederland. Hij is nog beter bekend als graveur van vele losbladige kaarten en als medewerker van boekuitgevers. Zijn kaarten zijn o.a. gevonden in de Caert thresoor (Barent Langenes, 1598), Licht der Zeevaert (Blaeu, 1608), Atlas Minor (Hondius, 1628) en Caertboeck vande Midellandsche Zee (Barents, 1595).

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google