Collectie Gouldmaps - Brabant - Pars septentrionalis Brabantiae (..).; C.J. Visscher - 1634

  Collectie Gouldmaps - Brabant - Pars septentrionalis Brabantiae (..).; C.J. Visscher - 1634

  €795,00

  Productomschrijving

  In de linker bovenhoek een aanzicht van Bergen op Zoom en in de rechter bovenhoek een aanzicht van Breda. Met index en uitgebreide informatie over oorlogshandelingen in het gebied. Onder gesigneerd Claes Janss Visscher anno 1625.

  Afmeting prent: 40.3 x 56.7 cm. Afmeting papier: 53.0 x 68.0 cm.

  Verso: blank.

  Kopergravure door Claes Jansz Visscher, uitgegeven door Nicolaes Visscher II in 'Belgium sive Germania Inferior continens provincius singulares septemdecim iuxta artem Geographicam perfectissi- me descripta, variisque regionum partibus distinctis tabulis aucta per N.J. Piscatorem. Anno 1634.' te Amsterdam.

  Bron: Koeman III Vis 1A [15] / Caert-thresoor 14/2

  Bijna een eeuw lang was de familie Visscher één van de belangrijkste kunsthandelaren en kaartuitgevers in Amsterdam. Aan het begin van de zeventiende eeuw was Amsterdam een ​​bruisend centrum voor artistieke productie, wereldhandel, wetenschappelijke inspanningen, cartografie en gedrukte publicaties. In het centrum van deze bloeiende stad opende een jonge aspirant-kunstenaar genaamd Claes Jansz. Visscher (1587–1652) de deuren van zijn nieuwe drukkerij ‘De Visser’ – eerst gelegen aan de drukbezochte Kalverstraat en later aan de evenzo populaire Dam – in 1611. Zijn werk omvat bijna vijfduizend prenten buiten zijn werk als kaartenmaker om. Claes Jansz. Visscher werd opgevolgd door zijn zoon Nicolaes (1618-1679), zijn kleinzoon Nicolaus (1649-1702) en Nicolaus’ weduwe, Elisabeth Versijl. Een groot aantal kaarten zijn begin 18e eeuw verkocht aan de uitgeverij van Pieter Schenk. 

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google