Collectie Gouldmaps - De lage landen; A. Ortelius - Belgii Veteris Typus. - 1584

  Collectie Gouldmaps - De lage landen; A. Ortelius - Belgii Veteris Typus. - 1584

  €650,00

  Productomschrijving

  Ortelius toevoeging aan het Theatrum in 1584. Met vier decoratieve cartouches. Met titel en vermelding van Ortelius als carthograaf linksboven. Rechts het privilege en een wens voor de bevolking van Antwerpen. Linksonder een lofdicht. De Romeinse namen in hoofdletters en de 'moderne' naamgeving in platte tekst. Mooi exemplaar uit de eerste drukgang.

  Afmeting: 37,5 x 49 cm. Papier:  41,5 x 55 cm.

  Verso: Latijnse tekst.

  Kopergravure uitgegeven door Abraham Ortelius en gedrukt door Christoffel Plantijn in een Latijnse versie van het Theatrum Orbis Terrarum te Antwerpen

  Bron: Van der Krogt 3000H:31A.

  Abraham Ortelius (1527-1598) was een Brabantse geograaf en uitgever. Ortelius is samen met Mercator de uitvinder van de wereldatlas. Zijn 'Theatrum Orbis Terrarum' bracht hem grote roem. De graveurs Joris Hoefnagel en Frans Hogenberg waren werkzaam voor hem. In 1573 werd hij benoemd tot geograaf van Philips II. Na Ortelius dood werden de koperplaten gekocht door Jean Baptiste Vrients en de firma Platijn-Moretus.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google