Collectie Gouldmaps - Drenthe; P. Schenk / J. Janssonius - Drentia Comitatus. - 1700 ca.

  Collectie Gouldmaps - Drenthe; P. Schenk / J. Janssonius - Drentia Comitatus. - 1700 ca.

  €525,00

  Productomschrijving

  Linksboven een decoratief titelcarthouche, met aan weerszijden jagers met windhonden. Boven het wapen van Overijssel, onder het wapen van het Landschap Drenthe. Drenthe viel bestuurlijk onder Overijssel. Deze kaart is gegraveerd door Abraham van den Broeck en werd vanaf 1638 door Johannes Janssonius uitgegeven en vanaf 1640 door Willem Jansz. en Joan Blaeu. De kaart is in 1634 gekarteerd door Cornelis Pijnacker, cartograaf, hoogleraar en diplomaat. Vanaf 1629 woonde Pijnacker in Drenthe.

  Afmeting prent: 39 x 53 cm. Afmeting papier: 54 x 60,5 cm.

  Verso: blank.

  Johannes Janssonius (1588 - 1664) was een beroemde Nederlandse cartograaf, drukker en uitgever. In 1612 trouwde hij met Elisabeth Hondius, dochter van Jodocus Hondius. Hij ging werken voor zijn schoonvader en zette na diens dood samen met Henricus Hondius (zoon van) de uitgeverij voort. Deze werd uitgebouwd tot een der grootste van die tijd. Er waren vestigingen in onder andere Berlijn, Frankfort, Genève, Lyon en Stockholm. Onder Janssonius' leiding werd de Mercator-Hondius Atlas uitgebreid en gepubliceerd als Atlas Novus. Deze, aanvankelijk uit één deel bestaande uitgave werd spoedig een uit meerdere delen bestaande atlas, op verzoek aangevuld met zeekaarten en/of hemelkaarten. De uitgeverij van Petrus Schenk en Gerard Valk nam eind van de zeventiende eeuw een aantal koperplaten over van de uitgeverij van de erven van Janssonius.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google