Collectie Gouldmaps - Enkuizen; G. van Keulen - Nieuwe Afteekening van (..) de stad Enkhuysen inde Zuyder Zee. - 1716

  Collectie Gouldmaps - Enkuizen; G. van Keulen - Nieuwe Afteekening van (..) de stad Enkhuysen inde Zuyder Zee. - 1716

  €650,00

  Productomschrijving

  Zeekaart en stadsplattegrond van Enkhuizen en een inzet rechtsboven met zicht op de kust: ,,Verbeelding van de Mond van de Nieuwe Haven''. Met stadswagen, legenda en toponiemen. Met koerslijnen, kompasrozen, peildiepten en zandbanken.

  Afmeting prent: 50,5 x 59,5 cm. Afmeting papier: 54 x 63 cm.

  Verso: blank

  Bron: Koe IV Keu 124C, Bom Suppl. A [13]

  Kopergravure van Jan Belkmeer. Uitgegeven door Gerard van Keulen in 'Zee Fakkel' te Amsterdam. 

  Johannes van Keulen (1654 - 1715) was een Nederlandse uitgever en de grondlegger van het bekende uitgevershuis in Amsterdam. De uitgeverij zou zich ruim twee eeuwen richten op het publiceren van zeeatlassen. De belangrijkste uitgave is 'De Groote Ligtende Zee-Fakkel'. De eerste editie uit 1684 bevatte vijf delen. Van Keulen vestigde zich in 1679 aan de oostzijde van de Nieuwe Brug te Amsterdam. Hij werkte samen met de cartograaf Claes Jansz Vooght. Hij kocht koperplaten uit de nalatenschappen van Joan Blaeu en Hendrick Doncker. Van Keulens werk werd voortgezet door zijn zoon, Gerard van Keulen (1678-1726). Zijn kleinzoon, Johannes II van Keulen (1704-1755), was degene die deel 6 van de atlas met kaarten van de Aziatische wateren publiceerde. Achterkleinzoon Gerard Hulst van Keulen (1733-1801) hield zich bezig met de laatste versie van de Zee-Fakkel. Vanaf 1801 werd de naam van Van Keulen nog steeds gebruikt: Wed. G. Hulst van Keulen. In 1885 werd het bedrijf definitief opgeheven.

  Deze kaart wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google