Collectie Gouldmaps - Friesland; A. Ortelius - Frisia Occidentalis - 1579

  Collectie Gouldmaps - Friesland; A. Ortelius - Frisia Occidentalis - 1579

  €795,00

  Productomschrijving

  Prachtige 'Pauwenkaart' in de eerste staat. Met titel in bandenrol, schaalstok, dedicatie en inzetkaart van Friesland ten tijde van Keizer Augustus. De kaart is gebaseerd op een manuscript van Sibrandus Leo.

  Afmeting prent: 36,4 x 49,4 cm. Afmeting papier: 40,5 x 54 cm.

  Verso: Latijnse tekst.

  Kopergravure uit 'Theatrum Orbis Terrarum' door Abraham Ortelius. Gedrukt door Christoffel Plantijn in 1579 te Antwerpen.

  Bron: Van den Broecke 81.

  Abraham Ortelius (1527-1598) stelde als eerste een uniforme collectie van kaarten op. Zijn 'Theatrum' wordt beschouwd als de eerste atlas ooit uitgegeven. Abraham Ortelius was een Brabantse geograaf en uitgever uit Antwerpen. De graveurs Joris Hoefnagel en Frans Hogenberg waren werkzaam voor hem. In 1573 werd hij benoemd tot geograaf van Philips II.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google