Collectie Gouldmaps - Groningen; I. Tirion - Groningen en Ommelanden - 1740 ca.

  Collectie Gouldmaps - Groningen; I. Tirion - Groningen en Ommelanden - 1740 ca.

  €375,00

  Productomschrijving

  Kaart georiënteerd op het noorden. Met titel linksonder in decoratieve cartouche met een landelijk tafereel en het wapen van Groningen. De steden Groningen en Winschoten als vesting aangegeven.

  Afmeting beeld: 33 x 32 cm. Afmeting lijst: 52 x 49.5 cm.

  Verso: blank.

  Kopergravure verschenen in 'Nieuwe en beknopte Hand-Atlas. Bestaande in een verzameling van eenige der algemeenste en nodigste Landkaarten; alle in de Nederduitsche taal. En na de alderlaatste ontdekkingen van de L'Isle en anderen opgesteld (..).' door Isaac Tirion. Uitgegeven in Amsterdam, ca. 1740.

  Isaak Tirion (1705 - 1765) was een Nederlands boekhandelaar en uitgever. Tirion vestigde zich rond 1725 in Amsterdam, eerst aan de Nieuwezijds Voorburgwal, later in de meer in aanzien staande Kalverstraat. Hij publiceerde een groot aantal boeken, serie-werken en tijdschriften. Hieronder bevonden zich ook vele topografische werken, zoals de 'Hedendaagse Historie' of 'Tegenwoordige Staat van alle Volken' in 45! delen. 

  * Gebruikte wortelhouten lijst met minimale gebruiksporen. De lijst is bij de prijs inbegrepen, wij rekenen geen extra verzendkosten.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google