Collectie Gouldmaps - Groningen; J. Janssonius - Groninga Dominium. - 1640 ca.

  Collectie Gouldmaps - Groningen; J. Janssonius - Groninga Dominium. - 1640 ca.

  €475,00

  Productomschrijving

  Met titelcartouche, legenda, schaalstok en decoratief cartouche met tekst
  'Amstelodami excudebat Ioannes Janssonius'. Op de waddenzee een kompasroos met koerlijnen en enkele schepen. Gegraveerd door E.S.Hamersveldt.

  Afmeting prent: 38 x 49 cm. Afmeting lijst: x x cm.

  Verso: tekst.

  Bron: Van der Krogt 3950: 1.1.

  Kopergravure uitgegeven door Johannes Janssonius in 'Gerardi Mercatoris et I. Hondii. Atlas Novus (..)'. te Amsterdam.

  Johannes Janssonius (1588 - 1664) was een beroemde Nederlandse cartograaf, drukker en uitgever. In 1612 trouwde hij met Elisabeth Hondius, dochter van Jodocus Hondius. Hij ging werken voor zijn schoonvader en zette na diens dood samen met Henricus Hondius (zoon van) de uitgeverij voort. Deze werd uitgebouwd tot een der grootste van die tijd. Er waren vestigingen in onder andere Berlijn, Frankfort, Genève, Lyon en Stockholm. Onder Janssonius' leiding werd de Mercator-Hondius Atlas uitgebreid en gepubliceerd als Atlas Novus. Deze, aanvankelijk uit één deel bestaande uitgave werd spoedig een uit meerdere delen bestaande atlas, op verzoek aangevuld met zeekaarten en/of hemelkaarten.

  * Gebruikte lijst met minieme gebruikskenmerken. De lijst is bij de prijs inbegrepen. Wij rekenen geen extra verzendkosten.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google