Collectie Goulmaps - Holland; J. Cloppenburgh / P. Kaerius - Hollandia - 1630

  Collectie Goulmaps - Holland; J. Cloppenburgh / P. Kaerius - Hollandia - 1630

  €250,00

  Productomschrijving

  Afmeting prent: 18,5 x 25 cm.

  Verso: Franse tekst.

  Kopergravure door Petrus Kaerius en uitgegeven door Jan Evertsz Cloppenburgh in een Franse versie van de Atlas Minor te Amsterdam. 

  Pieter van den Keere (Petrus Kaerius, 1571 - 1646) was een Vlaamse graveur, uitgever en globemaker. In 1584 verhuisde hij met z'n familie om godsdienstige redenen naar Londen. Hier kreeg hij zijn eerste opdrachten van Jodocus Hondius. In 1593 vestigden Van den Keere en Hondius zich Amsterdam. Voor Willem Barentsz graveerde hij kaarten voor het Caertboeck Vande Middel-landsche Zee. Hij werkte ook met Bertius, Cornelis Claesz; Plancius, Visscher en Waghenaer. In 1595 verscheen er een grote 10 bladige wandkaart van Europa: Nova Totius Europae Descriptio. Rond 1604 werd er begonnen met de voorbereiding van de uitgave van zijn meesterwerk: de atlas 'Germania Inferior id est XVII Provincuarum'. Deze verscheen voor het eerst in 1617.

  The "Atlas Minor" of Gerhard Mercator appears in various formats, the first published by Jodicus Hondius in 1607 with plates he most likely engraved himself. In 1630 Johannes Cloppenburg published a French edition in a somewhat larger size, followed by this Latin edition in 1632. Due to thier larger size the maps from the Cloppenberg editions have more information, than those of Hondius and Janssonius.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google