Collectie Gouldmaps - Holland; J. Janssonius - Comitatus Hollandiae (..). - 1652

  Collectie Gouldmaps - Holland; J. Janssonius - Comitatus Hollandiae (..). - 1652

  €545,00

  Productomschrijving

  Het westen boven. Met ovale titelcartouche met het wapen van Overijssel rechtsboven. Legenda in cartouche linksboven en schaalstok in cartouche linksonder. Uitgeversimpressum onderaan rechts van het midden. 

  Afmeting prent: 39,5 x 53,3 cm. Afmeting papier: 50 x 59 cm.

  Verso: Franse tekst.

  Bron: Van der Krogt 3400: 1C.1.

  Kopergravure uitgegeven door Johannes Janssonius in een franstalige versie van de Atlas Novus 'Nouvel Atlas ou Theatre du monde' te Amsterdam.

  Johannes Janssonius (1588 - 1664) was een beroemde Nederlandse cartograaf, drukker en uitgever. In 1612 trouwde hij met Elisabeth Hondius, dochter van Jodocus Hondius. Hij ging werken voor zijn schoonvader en zette na diens dood samen met Henricus Hondius (zoon van) de uitgeverij voort. Deze werd uitgebouwd tot een der grootste van die tijd. Er waren vestigingen in onder andere Berlijn, Frankfort, Genève, Lyon en Stockholm. Onder Janssonius' leiding werd de Mercator-Hondius Atlas uitgebreid en gepubliceerd als Atlas Novus. Deze, aanvankelijk uit één deel bestaande uitgave werd spoedig een uit meerdere delen bestaande atlas, op verzoek aangevuld met zeekaarten en/of hemelkaarten.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google