Collectie Gouldmaps - Noordzee, Engeland; J. van Keulen - Pas-caert Van de Zee cussen van Engeland (..). - 1708

  Collectie Gouldmaps - Noordzee, Engeland; J. van Keulen - Pas-caert Van de Zee cussen van Engeland (..). - 1708

  €320,00

  Productomschrijving

  Decoratieve zeekaart in de tweede staat van de oostkust van Engeland (1e staat 1682, nr .16 verangen voor 22). Met decoratief cartouche door Romeyn de HoogheToont de oostkust van Norfolk en Lincolnshire met Norwich, Boston en Kingston Upon Hull. Versierd met loxodromen, twee windrozen en een titelcartouche. Naast zandbanken en ankerplaatsen worden ook waterdieptes gegeven.

  Afmeting prent: 51,5 x 57,5 cm. Afmeting papier: 53,5 x 61,0 cm.

  Kopergravure uit 'De Nieuwe Groote Ligtende Zee-Fakkel, 't Eerste Deel (..)' samengesteld door Jan van Loon en Claes Jansz. Voogt en uitgegeven door Johannes van Keulen.

  Bron: Koe IV Keu 38A [46*]

  Johannes van Keulen (1654 - 1715) was een Nederlandse uitgever en de grondlegger van het bekende uitgevershuis in Amsterdam. De uitgeverij zou zich ruim twee eeuwen richten op het publiceren van zeeatlassen. De belangrijkste uitgave is 'De Groote Ligtende Zee-Fakkel'. De eerste editie uit 1684 bevatte vijf delen. Van Keulen vestigde zich in 1679 aan de oostzijde van de Nieuwe Brug te Amsterdam. Hij werkte samen met de cartograaf Claes Jansz Vooght. Hij kocht koperplaten uit de nalatenschappen van Joan Blaeu en Hendrick Doncker. Van Keulens werk werd voortgezet door zijn zoon, Gerard van Keulen (1678-1726). Zijn kleinzoon, Johannes II van Keulen (1704-1755), was degene die deel 6 van de atlas met kaarten van de Aziatische wateren publiceerde. Achterkleinzoon Gerard Hulst van Keulen (1733-1801) hield zich bezig met de laatste versie van de Zee-Fakkel. Vanaf 1801 werd de naam van Van Keulen nog steeds gebruikt: Wed. G. Hulst van Keulen. In 1885 werd het bedrijf definitief opgeheven.

  Deze kaart wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google