Collectie Gouldmaps - Overijssel, Drenthe; J. Cloppenburgh / P. Kaerius - Ditio Transisulana - 1630

  Collectie Gouldmaps - Overijssel, Drenthe; J. Cloppenburgh / P. Kaerius - Ditio Transisulana - 1630

  €200,00

  Productomschrijving

  Afmeting prent: 18,5 x 25,5 cm. Afmeting lijst: 42 x 32 cm.

  Verso: blank.

  Kopergravure uitgegeven door Johannes Cloppenburg in Gerardi Mercatoris Atlas sive Cosmographicae Meditationes (..) te Amsterdam.

  Pieter van den Keere (Petrus Kaerius, 1571 - 1646) was een Vlaamse graveur, uitgever en globemaker. In 1584 verhuisde hij met z'n familie om godsdienstige redenen naar Londen. Hier kreeg hij zijn eerste opdrachten van Jodocus Hondius. In 1593 vestigden Van den Keere en Hondius zich Amsterdam. Voor Willem Barentsz graveerde hij kaarten voor het Caertboeck Vande Middel-landsche Zee. Hij werkte ook met Bertius, Cornelis Claesz; Plancius, Visscher en Waghenaer. In 1595 verscheen er een grote 10 bladige wandkaart van Europa: Nova Totius Europae Descriptio. Rond 1604 werd er begonnen met de voorbereiding van de uitgave van zijn meesterwerk: de atlas 'Germania Inferior id est XVII Provincuarum'. Deze verscheen voor het eerst in 1617.

  * Nieuwe wortelhouten lijst met passepartout. De lijst is bij de prijs inbegrepen. Wij rekenen geen extra verzendkosten.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google