Collectie Gouldmaps - Brabant - Le duché de Brabant (..) ; N. Sanson / A.H. Jaillot – 1692-1720

  Collectie Gouldmaps - Brabant - Le duché de Brabant (..) ; N. Sanson / A.H. Jaillot – 1692-1720

  €845,00

  Productomschrijving

  Het is één van de eerste kaarten waarbij de gradenverdeling in lijnen op de kaart werd doorgetrokken. 

  Afmeting gravure: 49.5 x 78.5 cm. Afmeting papier: 62.7 x 94.5 cm.

  Verso: blank.

  Conditie: zeer goed, gezien de leeftijd. Middenvouw als uitgegeven met originele marges. Mooie frisse afdruk met heldere kleuring. Verso wat gebruind. Wat offset in de bovenste linker sectie.

  Bron: Biblioteca Digital Hispánica [pg. 143] (bne.es)

  Kopergravure door Nicolas Sanson, uitgegeven door Alexis Hubert Jaillot in 'Atlas Nouveau, contenant toutes les parties du Monde (..)' te Parijs.

  Nicolas Sanson was een belangrijke Franse cartograaf in de 17e eeuw. Sanson begon zijn carrière als historicus, waar hij naar verluidt zich tot cartografie wendde als een manier om zijn historische studies te illustreren. Tijdens zijn onderzoek kwamen enkele van zijn fraaie kaarten onder de aandacht van koning Lodewijk XIII, die de kwaliteit van zijn werk bewonderde en Sanson ‘Geographe Ordinaire du Roi’ aanstelde. Sansons taken in deze besloten positie omvatten het adviseren van de koning over geografie en het samenstellen van het koninklijke cartografische archief. Sansons corpus van zo’n driehonderd kaarten luidde de gouden eeuw van de Franse cartografie in.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google