Collectie Gouldmaps - Steenwijk; J. Luyken - 1730 - mislukte belegeringe van Steenwijk (..).

  Collectie Gouldmaps - Steenwijk; J. Luyken - 1730 - mislukte belegeringe van Steenwijk (..).

  €120,00

  Productomschrijving

  Graaf van Rennenberg had de beschikking over een leger van ruim 6000 soldaten en 1200 ruiters. Johan van den Kornput kon beschikken over een verdedigingsmacht van 600 soldaten. De beschietingen vernietigden een groot deel van de stad. In december kwam er hulp van het Staatse leger onder leiding van de Engelse overste John Norritz. Op 23 februari 1581 gaf graaf Rennenberg zijn beleg op en was de stad behouden.

  Bijzonder is dat de Brabantse Van den Kornput in Duisburg enige jaren in de leer was bij Gerard Mercator. In 1566 maakt Van den Kornput een stadsgezicht van Duisburg voor de hertog van Kleef. Dit is gepubliceerd onder de Latijnse naam J. de Corput Brædanus.

  Afmeting prent: 27 x 34 cm. Afmeting papier: 44  x 48 cm.

  Kopergravure uit een werk van J. Le Clerc uitgegeven door Z. Chatelain in ‘Geschiedenissen der Vereenigde Nederlanden, sedert den aanvang van die Republyk tot op den Vrede van Utrecht in ‘t jaar 1713 (..) te Amsterdam.

  Deze kaart wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google