Collectie Gouldmaps - Utrecht; N. Visscher - Ultraiectini Domonii Tabula (..) - 1684-1708

  Collectie Gouldmaps - Utrecht; N. Visscher - Ultraiectini Domonii Tabula (..) - 1684-1708

  €350,00

  Productomschrijving

  Rechtsonder cartouche met schaalstokken in Duitse mijlen en "Uren Gaans", omringd door zeewezens met landmeetkundige instrumenten. Daarboven kompasroos. De cartouches zijn gegraveerd door Romeyn de Hooghe.

  Afmeting prent: 46,0 x 57,0 cm. Afmeting papier: 48,0 x 61,5 cm.

  Verso: blank.

  Kopergravure uitgegeven door Nicolaes Visscher in een samengestelde atlas 'Atlas Contractus Orbis Terrarum' te Amsterdam.

  Claes Jansz. Visscher (1587 – 1652) was een beroemde Amsterdamse carthograaf en uitgever. In 1611 kocht hij een huis in de Kalverstraat, 'De Visscher'. Hij vestigde zich dicht bij zijn belangrijke concurrenten Jodocus Hondius en Pieter van der Keere. Claes Jansz. werd beroemd door zijn zogenaamde ‘historie-prenten’ met typisch Hollandse landschappen en het grote stadsprofiel van Amsterdam uit 1611. Uit dat jaar stamt ook zijn beroemde leeuwenkaart van de zeventien provinciën, Leonis Belgici.

  De uitgeverij werd door Nicolaes Visscher I (1618 – 1679) en daarna door Nicolaes Visscher II (1649–1702) voortgezet. Het beroemdste werk van Vischer I was de dubbele hemisferen kaart Orbis Terrarum Tabula in 1658. Een iconische kaart met projecties van de zuid- en noordpool. De kaart is gedecoreerd met mythologische scenes. Begin 18e eeuw kwam de uitgeverij in handen van Pieter Schenk. De uitgeverij van Petrus Schenk en Gerard Valk nam eind van de zeventiende eeuw tevens een aantal koperplaten over van de uitgeverij van Janssonius.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google