Collectie Gouldmaps - XVII Provinciën; G. Porro / G. A. Magini - Belgium, sev Germania Inferior - 1598

  Collectie Gouldmaps - XVII Provinciën; G. Porro / G. A. Magini - Belgium, sev Germania Inferior - 1598

  €300,00

  Productomschrijving

  Gebaseerd op de kaart 'Descriptio Germaniae Inferioris' van Ortelius uit 1570.

  Afmeting prent: 14 x 18 cm. Afmeting papier: 29,5 x 20,5 cm.

  Verso: Italiaanse tekst.

  Kopergravure door Girolamo Porro uit 'Geografia cioe Descrittione Universale della Terra' van Giovanni Antonio Magini. Uitgegeven door Giovanni Battista & Giorgio Galignani Fratelli te Venetië.

  Nadat keizer Karel V in 1543 het hertogdom Gelre had ingelijfd, was er een min of meer aaneengesloten en afgerond geheel van landsheerlijkheden ontstaan. De Zeventien Provinciën was een term waarmee de Habsburgse Nederlanden van 1543 tot 1585 werden aangeduid. In de Transactie van Augsburg in 1548 werden de Zeventien Provinciën in de Bourgondische Kreits tot één staatkundig geheel geconsolideerd en werden nagenoeg geheel losgemaakt uit het Heilige Roomse Rijk.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google