Verkocht - Collectie Gouldmaps - XVII Provinciën; J. Janssonius - Belgum Sive inferior germania - 1628

  Verkocht - Collectie Gouldmaps - XVII Provinciën; J. Janssonius - Belgum Sive inferior germania - 1628

  €400,00

  Productomschrijving

  Met drie decoratieve cartouches en een ovalen kadering met motief. Het westen is boven georiënteerd.

  Afmeting prent: 12,5 x 18 cm.

  Verso: Latijnse tekst.

  Bron: Van der Heijden 77, eerste staat.

  Kopergravure door Abraham Goos en uitgegeven door Johannes Janssonius in een Latijnse versie van de Atlas Minor te Amsterdam. 

  Jodocus Hondius (1563-1612) was een Vlaamse Carhograaf die zich in 1993 in Amsterdam vestigde. Daar richtte hij zijn uitgeverij op in het pand aan de Kalverstraat 'Inde Wackeren Hondt'. Rond 1604 kocht hij, mede op aanraden van Petrus Bertius, de platen op uit de nalatenschap van Mercator. Aangevuld met 36 nieuwe kaarten kwam hij in 1606 een heruitgave van de nu te noemen Mercator-Hondius Atlas op de markt. De Atlas minor was een verkleinde uitgave. Later zetten zijn zoon Henricus en zijn schoonzoon Johannes Janssonius de uitgeverij voort. Na 1628 publiceerde Janssonius een aangepaste versie. Aan deze uitgave werkten Abraham Goos en Petrus Kaerius mee. 

  * Nieuwe wortelhouten lijst met passepartout. De lijst is bij de prijs inbegrepen. Wij rekenen geen extra verzendkosten.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google