Collectie Gouldmaps - XVII provinciën; J. Speed - A New Mape of ye XVII Provinces of Low Germanie (..) - 1676

  Collectie Gouldmaps - XVII provinciën; J. Speed - A New Mape of ye XVII Provinces of Low Germanie (..) - 1676

  €1.350,00

  Productomschrijving

  Met het adres van Thomas Basset en Richard Chiswell onder het cartouche. De kaart steunt duidelijk op die van Kaerius van 1617. Het graveerwerk is waarschijnlijk verricht in het atelier van Jodocus Hondius, hetzij in London (hij werkte tot 1593 in London en genoot daar met Kaerius grote bekendheid) hetzij in Amsterdam na 1593." Met acht stadsaanzichten: Amsterdam, Antwerp, Atrecht, Ghent, Groningen, Middelburg, Utrecht en Zutphen. De zijkanten zijn gedecoreerd met tien gekostumeerde figuren "A Gentleman", "A Brabander", "A Hollander", "A Fisher Man" and "A Contreyman" en de vrouwelijke wederhelften. 

  Afmeting prent: 41,5 x 53,5 cm.

  Verso: Engelse tekst.

  Bron: Van der Heijden 88, vierde staat.

  Kopergravure uitgegeven door Th. Basset & R. Chiswell in 'A Prospect of the Most Famous Parts of the World.' te London.

  John Speed (1552-1629) was de belangrijkste Britse carthograaf. Deze kaart komt oorspronkelijk uit 'A Prospect of the Most Famous Parts of the World' uit 1627, de eerste door een Engelsman uitgegeven atlas.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google