Collectie Gouldmaps - Zeeland; A. Ortelius - Zelandicarum Insularum (..). 1588

  Collectie Gouldmaps - Zeeland; A. Ortelius - Zelandicarum Insularum (..). 1588

  €775,00

  Productomschrijving

  Met een rijk versierd titelcartouche. In de Noordzee schepen en Neptunes op een zeemonster met het wapen van Zeeland. Het privilege rechtsboven, onder het titelcartouche de schaalstokken. De kaart is gebaseerd op de 4 delige wandkaart van Van Deventer uit 1547.

  Afmeting prent: 34 x 46,5 cm. Afmeting papier: 40,5 x 54,5 cm.

  Verso: Spaanse tekst.

  Uitgegeven door Abraham Ortelius en gedrukt door Christoffel Plantijn in een Spaanse versie van Theatrum Orbis Terrarum te Antwerpen.

  Van den Broecke 78.6.

  Abraham Ortelius (1527-1598) was een Brabantse geograaf en uitgever uit Antwerpen. Ortelius is samen met Mercator de uitvinder van de wereldatlas. Zijn 'Theatrum Orbis Terrarum' bracht hem grote roem. De graveurs Joris Hoefnagel en Frans Hogenberg waren werkzaam voor hem. In 1573 werd hij benoemd tot geograaf van Philips II. Na Ortelius dood werden de koperplaten gekocht door Jean Baptiste Vrients en de firma Platijn-Moretus.

  Deze prent wordt u aangeboden door Gouldmaps. Wij bieden originele antieke kaarten en natuurhistorische prenten van hoge kwaliteit. Wij zijn verheugd dat wij in de webwinkel van de Toverkamer een kleine collectie kaarten een prenten kunnen tonen. Als u meer vragen heeft over een kaart of prent, neem dan gerust contact met ons op: [email protected].

   

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google