Dansende Haas en Schildpad

    Dansende Haas en Schildpad

    €24,50

    Productomschrijving

    Houten speeldoos geïnspireerd op de omstreeks de 6e eeuw voor Christus geschreven fabel van de Griekse slaaf Aesopus over de haas en de schildpad.
    In de fabel over de haas en de schildpad houden de twee dieren een wedloop. De haas denkt makkelijk te zullen winnen en spant zich totaal niet in. Onderweg denkt hij gerust een dutje te kunnen doen, maar als hij wakker wordt, heeft de schildpad de finish al bereikt. Zo verliest de haas toch de wedstrijd.
    De moraal van het verhaal is dat je niemand mag onderschatten. Het komt erop neer dat de aanhouder wint.
    Bij deze speeldoos zie je de haas een tukje doen en de schildpad rustig doorstappen. Zowel bij de figuurtjes alsook bij de decoratie op de voet. Kleurrijk uitgevoerd in verschillende tinten blauw en groen met accenten in grijs, en roze. Na het opwinden van het mechanisme, met de vleugelmoer aan de onderzijde, draaien de haas en de schildpad snel om hun as terwijl ze gelijktijdig samen ronddraaien (twee bewegingen)! Tijdens het ronddraaien klinkt de melodie.

    Melodie'This Old Man' (Knick knack Paddywack), is een Engelstalig kinderliedje dat ook vaak wordt gebruikt als teloefening. De oorsprong van dit nummer is onduidelijk. Er is een versie vermeld in Anne Gilchrist's "Journal of the English Folk Dance and Song Society" (1937), geleerd van haar verpleegster uit Wales in het jaar 1870 onder de titel 'Jack Jintle'. Nicholas Monsarrat (1910–1979) verwijst in zijn autobiografie "Life Is a Four Letter Word" naar het lied als een lied uit Liverpool, eraan toevoegend dat het lokaal en origineel was tijdens zijn jeugd in Liverpool. In 1948 werd het door Pete Seeger en Ruth Crawford opgenomen in hun "American Folk Songs for Children". Maar het lied kreeg een boost in populariteit toen het werd aangepast voor de film "The Inn of the Sixth Happiness" (1958) door componist Malcolm Arnold als 'The Children's Marching Song', wat leidde tot hitsingles voor Cyril Stapleton en Mitch Miller, beide versies haalden de Top 40. In 1979 hebben The Kelly Family het lied nog eens uitgebracht onder de titel 'Knick Knack Song'. Het nummer werd later ook gebruikt in het educatieve spel "Tamba's Abacus" van Tikkabilla.

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0

    de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google