Dansende Koeien in de wei

  Dansende Koeien in de wei

  €21,50

  Productomschrijving

  Speeldoos met twee dansende koeien van de boerderij. De koeien zijn van het type zwartbont. Ze staan rustig te grazen in de wei. Maar na het opwinden van het mechanisme, met de vleugelmoer aan de onderzijde, draaien de twee elk snel om hun as terwijl ze gelijktijdig samen ronddraaien op het plateau (twee bewegingen)! Tijdens het draaien klinkt de melodie.

  Melodie'Old MacDonald had a farm', is een traditioneel Engelstalig kinderlied of slaapliedje. Het gaat over een boer genaamd MacDonald en de verschillende dieren, elk met hun eigen geluid, die hij heeft op zijn boerderij. In elk couplet van het lied wordt een nieuw dier met bijbehorend geluid bezongen. In veel versies is het lied cumulatief, met de dierlijke geluiden van alle eerdere coupletten toegevoegd aan ieder nieuw couplet.
  Het lied is waarschijnlijk geschreven door de Engelse schrijver en componist Thomas d'Urfey voor een opera in 1706. Vervolgens bestond het honderden jaren als volkslied in Groot-Brittannië, Ierland en Noord-Amerika in verschillende vormen en uiteindelijk werd het gestandaardiseerd in de twintigste eeuw. Het heeft Roud Folk Song Index-nummer 745.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google