Draaidoos Zandmannetje (Das Sandmännchen)

  Draaidoos Zandmannetje (Das Sandmännchen)

  €14,95

  Productomschrijving

  Draaidoos gemaakt van blik met massief metalen onderdelen. Alleen de slinger is voorzien van een rood kunststof bolletje. De draaidoos is gedecoreerd met "Das Sandmännchen" (zandmannetje). Bij ons soms ook wel Klaas Vaak genoemd. Het figuurtje dat 's avonds zand in de ogen van kinderen strooit zodat ze in slaap vallen.
  Dit mannetje met zijn rode puntmuts en witte baardje is bekend van de Duitse televisieserie "Unser Sändmannchen". Het was een kinderprogramma uit de DDR, dat in zowel Oost- als West-Duitsland werd uitgezonden (in West-Duitsland onder de naam: Das Sandmännchen). Het is zelfs sinds 1959 de langstlopende televisieserie ter wereld, die ook bij veel Nederlanders (met name in het Oosten) nostalgische herinneringen oproept.
  De draaidoos is een uitdaging voor baby's en interessant voor de kleintjes. Een goede oefening voor hun motoriek en het leren luisteren.
  Geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en ouder. Perfect als baby- of kraamcadeau.

  Melodie: 'Das Sandmann-Lied', is een lied uit de Oost-Duitse kindertelevisieserie "Unser Sandmännchen" die liep vanaf 1959 tot 1989 in zowel Oost als West-Duitsland. Het was een 5-10 minuten durende poppenanimatie welke dagelijks even voor 18:00 uur werd uitgezonden. De componist Wolfgang Richter zou de door Walter Krumbach geschreven tekst, in de grote haast waarin het programma werd voorbereid, via de telefoon hebben laten dicteren en op een avond in amper drie uur tijd de melodie hebben gemaakt. Het lied werd door kenners als te ingewikkeld voor kinderen beschouwd en was daarom alleen bedoeld als laatste redmiddel. Ten tijde van de DDR-televisie had het lied twee coupletten voor de avondgroet en één couplet na de avondgroet. Het wordt nog steeds gebruikt in een verkorte versie.
  Bij de door kinderen gezongen West-Duitse versie van 'Das Sandmännchenlied' kwam het Sandmännchen (Duits voor Klaas Vaak) aanzweven op een wolk of een vliegende machine, wiens oranje carrosserie was gemodelleerd naar een Porsche 908, met de begintekst: "Kommt ein Wölkchen a-han-ge-he-flogen". De wat ouderen onder ons weten waarschijnlijk nog wel dat hij dan begon met de bekende tekst: "Nun, liebe Kinder, gebt fein acht, ich hab euch etwas mitgebracht".

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google