Muziekdoosje met melodie: Battle Hymn of the Republic (Glory, glory, hallelujah!)

  Muziekdoosje met melodie: Battle Hymn of the Republic (Glory, glory, hallelujah!)

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Battle Hymn of the Republic' (Glory, glory, hallelujah !), letterlijk "Het Strijdlied van de Republiek", is een hymne die de Amerikaanse Burgeroorlog (1861 - 1865) bezingt en die ten grondslag ligt aan de vorming van de huidige Verenigde Staten van Amerika. Het lied is in november 1861 geschreven door Julia Ward Howe op de melodie van "Say, brothers will you meet us", een lied geschreven door William Steffe omstreeks 1856. Het lied van Howe werd het eerst gepubliceerd in "The Atlantic Monthly" in februari 1862, waarna het snel in populariteit groeide.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google