Muziekdoosje met melodie: Canon in D (Johann Pachelbel)

  Muziekdoosje met melodie: Canon in D (Johann Pachelbel)

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Canon in D majeur'(volledige Duitse titel: Kanon und Gigue in D-Dur für drei Violinen und Basso Continuo), is het beroemdste stuk van de Duitse componist Johann Pachelbel. De 'Canon in D' is de enige canon die Pachelbel geschreven heeft. Het hoofdthema in dit stuk wordt gespeeld door de bas. Het gaat hier om een basso ostinato (ostinaat=koppig). In het begin van het stuk wordt dit thema door de bas 'kaal' (zonder begeleiding) gespeeld, daarna wordt het in de rest van het stuk steeds 'ostinaat' (zonder enige verandering) herhaald. Het werk werd geschreven rond 1680 tijdens de Barok, als een kamermuziekstuk voor drie violen en basso continuo. Vooral bekend vanwege het akkoordenschema is de Canon van Pachelbel een van de meest populaire klassieke muziekstukken geworden. Daarnaast is het akkoordenschema veel gebruikt in andere liedjes waaronder: Spicks & Specks - Bee Gees, Let it be - Beatles, Take me home country roads - John Denver, No woman, No cry - Bob Marley, Don't Look Back in Anger - Oasis, Heyah Mama - K3, Memories - Maroon 5, etc.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google