Muziekdoosje met melodie: De Internationale

    Muziekdoosje met melodie: De Internationale

    €7,95

    Productomschrijving

    Je kent ze waarschijnlijk wel of hebt er zelf wel eens aan gedraaid. Deze kleine muziekdoosjes hebben voor iedereen wel een favoriete melodie. Je kunt ze gaan sparen, of je geeft ze cadeau! Voor het beste resultaat zet je ze op een houten ondergrond.

    Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

    Het goudkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine bordeauxrode sticker waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

    Melodie: 'De Internationale', is een strijdlied van de arbeidersbeweging, gecomponeerd door Pierre De Geyter, dat door de Tweede Internationale in 1892 als officieel strijdlied van de beweging werd geproclameerd. De Internationale is in tientallen talen vertaald en wordt overal op aarde gezongen door linkse en arbeidersbewegingen. In de loop der jaren hebben veel liedschrijvers, ieder in hun eigen taal, getracht de tekst te moderniseren. Daardoor worden in veel landen verschillende teksten gehanteerd. De meest gebruikte Nederlandse bewerking van de Internationale is door de dichteres Henriette Roland Holst geschreven in 1900. Deze begint met 'Ontwaakt, verworpenen der aarde! Ontwaakt, verdoemden in hongers sfeer!'.

    Ook interessant voor u?
    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0

    de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google