Muziekdoosje met melodie: I Got Rhythm

  Muziekdoosje met melodie: I Got Rhythm

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie:  'I Got Rhythm'. Toen George Gershwin in 1930 'I Got Rhythm' schreef (tekst van Ira Gershwin) voor de muzical "Girl Crazy", creëerde hij een van de meest pakkende melodieën in de Amerikaanse geschiedenis. Buiten dat het een enorm populaire jazzstandaard werd kon hij niet bevroeden dat het nummer zou uitgroeien tot iets veel groters. Het lied zelf, op het meest elementaire niveau, werd de perfecte basis voor jazz improvisatoren. Daarnaast diende de structuur als model voor vele andere succesvolle jazz tunes, sommigen zeggen wel honderden. Ethel Merman zong het nummer in de originele Broadway productie. Maar de meest succesvolle versie was die van Judy Garland samen met Mickey Rooney in de film versie van "Girl Crazy" uit 1943. Het nummer is later ook gebruikt in andere films en musicals waaronder "An American in Paris" (1951), "When the boys meet the girls" (1965) en "My Girl" (1991). Daarnaast hebben vele bekende artiesten het nummer opgenomen en heeft het als basis gefungeerd voor vele populaire Jazz nummers.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google