Muziekdoosje met kerstmelodie: Leise rieselt der Schnee (Zachtjes dwarrelt de sneeuw)

  Muziekdoosje met kerstmelodie: Leise rieselt der Schnee (Zachtjes dwarrelt de sneeuw)

  €7,95

  Productomschrijving

  Je kent ze waarschijnlijk wel of hebt er zelf wel eens aan gedraaid. Deze kleine muziekdoosjes hebben voor iedereen wel een favoriete melodie. Je kunt ze gaan sparen, of je geeft ze cadeau! Voor het beste resultaat zet je ze op een houten ondergrond.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het goudkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine bordeauxrode sticker waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Kerstmelodie: 'Leise rieselt der Schnee' (wat zich vertaalt als 'De sneeuw valt zachtjes'), is één van de beroemdste kerst- en adventsliederen in de Duitse taal. Het werd in 1895 in Graudenz gecomponeerd door de protestantse predikant Eduard Ebel (1839-1905) en gepubliceerd onder de titel 'Weihnachtsgruß' in zijn bundel "Gesammelte Gedichte". De compositie van de melodie wordt ook vaak toegeschreven aan Ebel, maar deze verklaring is onzeker en blijkbaar niet ondersteund, vooral omdat Ebels eigen publicatie alleen de tekst bevat. Volgens bronnen is de melodie een volksmelodie, die Ebel mogelijk zelf voor zijn lied heeft overgenomen. Andere bronnen suggereren dat de melodie is gebaseerd op een musette (1792) van Daniel Gottlob Türk (1750-1813); de overeenkomst van de melodieën geldt echter alleen voor de eerste anderhalve maat..!
  Het lied is ook vertaald in het Nederlands onder de titel 'Zachtjes dwarrelt de sneeuw'. Marga Bult was een van de eersten die in 1992 een versie opnam op het album "Kerstfeest met Dennie Christian & Vrienden" in 1994 gevolgd door The Sunstreams op hun album "Kerstfeest tussen de heuvels". Helen Liebers bracht haar versie uit in 2016, hetzelfde jaar als het Shantykoor Almere. Henk Damen deed het in 2007 op zijn album "Hollandse Kersthits" dan weer onder de titel 'Langzaam dwarrelt de sneeuw'.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google