Muziekdoosje met melodie: Lili Marleen

  Muziekdoosje met melodie: Lili Marleen

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Lili Marleen', is een lied in 1915 geschreven door de Duitse soldaat Hans Liep. De versie van de Duitse zangeres Lale Andersen uit 1939 werd veel gedraaid voor de Duitse soldaten in het Afrika Korps. Zo werd het lied ook bekend bij de daar gelegerde geallieerde soldaten. Vervolgens nam de BBC een Engelstalige versie op gezongen door Anne Shelton. Zo bleef het lied gedurende de hele oorlog razend populair bij soldaten aan beide zijden van het front en groeide het uit tot het bekendste oorlogslied ooit. De meest bekende versie van 'Lili Marleen' is nog altijd die van Marlene Dietrich die er tijdens en na WOII grote faam mee verwierf.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google