Muziekdoosje met melodie: Autumn Leaves/Les feuilles mortes

  Muziekdoosje met melodie: Autumn Leaves/Les feuilles mortes

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Les feuilles mortes' (De dode bladeren), is een populair en door veel artiesten gezongen Frans Chanson. De tekst is in 1945 geschreven door de dichter Jacques Prévert, met muziek van Joseph Kosma. In 1946 introduceerde de Franse zanger en acteur Yves Montand het lied in zijn film "Les Portes de la Nuit". Les feuilles mortes staat bekend om de treurige stemming van de tekst, die gaat over een verloren liefde na de zomer, wanneer de bladeren vallen en dood op de grond liggen. In 1949 maakte de Amerikaanse songwriter Johnny Mercer een Engelse vertaling, genaamd 'Autumn Leaves'. Het lied is in beide talen een icoon geworden voor zowel de jazz- als de popmuziek. Zo bereikte een instrumentale versie door de Amerikaanse pianist Roger Williams nummer 1 in de US Billboard charts van 1955. In 1956 was Autumn Leaves de door Nat King Cole gezongen titelsong van de gelijknamige film, met Joan Crawford in de hoofdrol. Vele andere artiesten hebben het lied gezongen waaronder: Frank Sinatra, Barbra Streisand, Miles Davis, Marlene Dietrich, Juliette Gréco, Édith Piaf (zong zowel Franse als Engelse versies van het lied), Andy Williams, Charles Aznavour, Bob Dylan en Eva Cassidy.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google