Muziekdoosje met melodie: Old MacDonald had a farm

  Muziekdoosje met melodie: Old MacDonald had a farm

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Old MacDonald had a farm', is een traditioneel Engelstalig kinderlied of slaapliedje. Het gaat over een boer genaamd MacDonald en de verschillende dieren, elk met hun eigen geluid, die hij heeft op zijn boerderij. In elk couplet van het lied wordt een nieuw dier met bijbehorend geluid bezongen. In veel versies is het lied cumulatief, met de dierlijke geluiden van alle eerdere coupletten toegevoegd aan ieder nieuw couplet.
  Het lied is waarschijnlijk geschreven door de Engelse schrijver en componist Thomas d'Urfey voor een opera in 1706. Vervolgens bestond het honderden jaren als volkslied in Groot-Brittannië, Ierland en Noord-Amerika in verschillende vormen en uiteindelijk werd het gestandaardiseerd in de twintigste eeuw. Het heeft Roud Folk Song Index-nummer 745.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google