Muziekdoosje met melodie: Ride of the Valkyries (Walkürenritt)

  Muziekdoosje met melodie: Ride of the Valkyries (Walkürenritt)

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Ride of the Valkyries' (Ritt der Walküre, Walkürenritt), verwijst naar het begin van bedrijf 3 van "Die Walküre", de tweede van de vier opera's die Der Wag des Nibelungen van de Duitse componist, dichter en librettist, Richard Wagner vormen. Als apart stuk is de "Ride" vaak te horen in een puur instrumentale versie, die zo kort kan zijn als drie minuten en in 1854 voor het eerst werd gecomponeerd als onderdeel van de hele opera, welke eind maart 1856 volledig werd georkestreerd. Der Walkürenritt is verwerkt in de film "Apocalypse Now", een oorlogsfilm uit 1979 over de Vietnamoorlog. In de scène wordt een helikopteraanval uitgevoerd op een door de Vietcong gecontroleerd dorp. Daarbij wordt met behulp van een bandrecorder en hoornluidsprekers, die aan de onderkant van de helikopters zijn bevestigd, Wagner afgespeeld als psychologische oorlogsvoering en om hun eigen troepen te motiveren. Samen met de 'Bruidsmars' uit Lohengrin is de 'Ritt der Walküre' een van Wagners bekendste stukken.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google