Muziekdoosje rond met melodie: Bruidsmars (Mendelssohn)

  Muziekdoosje rond met melodie: Bruidsmars (Mendelssohn)

  €14,95

  Productomschrijving

  Klein rond muziekdoosje voorzien van opwindbaar muziekmechanisme. Gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het doosje is in twee delen uit elkaar te halen zodat er eventueel een zelf gekozen afbeelding achter het venster geplaatst kan worden. Zo creëer je een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of voor jezelf.

  Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt jouw favoriete melodie via het 18-tonige muziekmechanisme.

  Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Melodie: 'Bruidsmars'(Hochzeitsmarsch of Wedding March) in C majeur, is geschreven door de Duitse componist, dirigent en organist Felix Mendelssohn Bartoldy. Het is een van de bekendste stukken uit zijn suite met toneelmuziek (Op. 61) voor Shakespeares toneelstuk "A Midsummer Night's Dream". Wereldwijd is het een van de meest bekende bruiloftsmarsen, bijna altijd gespeeld op een kerk pijporgel. Reeds op zijn zeventiende componeerde Mendelssohn de ouverture voor "Een midzomernachtsdroom", de rest van de toneelmuziek voltooide hij in 1842.
  De mars werd pas populair voor bruiloften toen het klonk op het koninklijk huwelijk van Prinses Victoria met Prins Frederik Willem van Pruisen op 25 januari 1858. De bruid was de dochter van Koningin Victoria en Prins Albert van het Verenigd Koninkrijk. Zij was dol op de muziek van Mendelssohn. Hij speelde dan ook vaak voor haar tijdens zijn bezoeken aan Groot-Brittannië.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google