Muziekdoosje rond met melodie: Bruidsmars (Wagner)

  Muziekdoosje rond met melodie: Bruidsmars (Wagner)

  €14,95

  Productomschrijving

  Klein rond muziekdoosje voorzien van opwindbaar muziekmechanisme. Gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het doosje is in twee delen uit elkaar te halen zodat er eventueel een zelf gekozen afbeelding achter het venster geplaatst kan worden. Zo creëer je een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of voor jezelf.

  Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt jouw favoriete melodie via het 18-tonige muziekmechanisme.

  Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Melodie:'Bruidsmars' (Hochzeitsmarsch of Wedding March), muziekstuk uit de opera "Lohengrin" uit augustus 1850 van de Duitse componist Richard Wagner. Soms de 'Engagement (of Fiancés) March' genoemd omdat het in feite het "Engagement Choir" is van de opera Lohengrin, act III, scene 1. Dit muzikale thema werd later wereldwijd gebruikt als begeleidingsmuziek voor de bruid wanneer zij naar het altaar loopt. In het Nederlands vaak meegezongen met de tekst: 'Daar komt de Bruid'. De bruidsmarsen van zowel Wagner als Mendelssohn worden vaak gebruikt, maar ook vaak beide in dezelfde ceremonie. Het gebruik dat dan het meest logisch lijkt is om dat van Wagner te spelen bij binnenkomst en dat van Mendelssohn bij vertrek. De eerste is van een meer plechtig karakter, de tweede heeft een meer levendiger tempo.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google