Muziekdoosje rond met melodie: Cancan

  Muziekdoosje rond met melodie: Cancan

  €14,95

  Productomschrijving

  Klein rond muziekdoosje voorzien van opwindbaar muziekmechanisme. Gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het doosje is in twee delen uit elkaar te halen zodat er eventueel een zelf gekozen afbeelding achter het venster geplaatst kan worden. Zo creëer je een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of voor jezelf.

  Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt jouw favoriete melodie via het 18-tonige muziekmechanisme.

  Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Melodie: 'Cancan' De cancan is een erotische dans. Oorspronkelijk uit Algerije werd de dans rond 1830 heel bekend in Frankrijk. Daar kwam de cancan in zwang in de Parijse wijk Montparnasse waar hij in nachtclubs werd gebruikt als lokdans. Zo ook in de Moulin Rouge. De cancan is een linedance waarin een aantal vrouwen in een rij naast elkaar staan en tegelijk bewegen op de maat van de muziek. Hierbij tillen zij hun rok op of tillen ze hun been zo hoog in de lucht dat hun blote benen te zien zijn. Dat werd destijds als zeer aanstootgevend beschouwd. Hoewel uit Algerije, is de kleding geïnspireerd op de rokweelde van Spaanse danseressen. Zij dragen lange jurken, petticoats en zwarte kousen. De Franse componist en cellist Jacques Offenbach verwerkte cancanmuziek in zijn compositie "Orphée aux enfers" (Orpheus in de onderwereld) uit 1858.
  Andere voorbeelden van deze dans zijn te vinden in Franz Lehárs "Die lustige Witwe" uit 1905, "French Cancan" een Franse muziekfilm uit 1954 onder regie van Jean Renoir en Cole Porters musical "Can-Can", die de basis vormde voor de filmmusical "Can-Can" uit 1960 met Frank Sinatra en Shirley MacLaine.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google