Muziekdoosje rond met melodie: Canon in D majeur (Pachelbel)

  Muziekdoosje rond met melodie: Canon in D majeur (Pachelbel)

  €14,95

  Productomschrijving

  Klein rond muziekdoosje voorzien van opwindbaar muziekmechanisme. Gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het doosje is in twee delen uit elkaar te halen zodat er eventueel een zelf gekozen afbeelding achter het venster geplaatst kan worden. Zo creëer je een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of voor jezelf.

  Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt jouw favoriete melodie via het 18-tonige muziekmechanisme.

  Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Melodie: 'Canon in D majeur' (volledige Duitse titel: 'Kanon und Gigue in D-Dur für drei Violinen und Basso Continuo'), is het beroemdste stuk van de Duitse componist Johann Pachelbel. De Canon in D is de enige canon die Pachelbel geschreven heeft. Het hoofdthema in dit stuk wordt gespeeld door de bas. Het gaat hier om een basso ostinato (ostinaat=koppig). In het begin van het stuk wordt dit thema door de bas 'kaal' (zonder begeleiding) gespeeld, daarna wordt het in de rest van het stuk steeds 'ostinaat' (zonder enige verandering) herhaald. Het werk werd geschreven rond 1680 tijdens de Barok, als een kamermuziekstuk voor drie violen en basso continuo. Vooral bekend vanwege het akkoordenschema is de Canon van Pachelbel een van de meest populaire klassieke muziekstukken geworden. Daarnaast is het akkoordenschema veel gebruikt in andere liedjes waaronder: Spicks & Specks - Bee Gees, Let it be - Beatles, Take me home country roads - John Denver, No woman, No cry - Bob Marley, Don't Look Back in Anger - Oasis, Heyah Mama - K3, Memories - Maroon 5, etc.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google