Muziekdoosje rond met melodie: Hongaarse Dans nr.5 (Brahms)

  Muziekdoosje rond met melodie: Hongaarse Dans nr.5 (Brahms)

  €14,95

  Productomschrijving

  Klein rond muziekdoosje voorzien van opwindbaar muziekmechanisme. Gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het doosje is in twee delen uit elkaar te halen zodat er eventueel een zelf gekozen afbeelding achter het venster geplaatst kan worden. Zo creëer je een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of voor jezelf.

  Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt jouw favoriete melodie via het 18-tonige muziekmechanisme.

  Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Melodie: 'Hongaarse Dans nr. 5', De Hongaarse dansen (Ungarische Tänze) van de componist Johannes Brahms, zijn een verzameling van 21 dansen voor vierhandig pianospel. Alleen de nummers 11, 14 en 16 zijn geheel originele composities van Brahms. De andere Dansen zijn niet oorspronkelijk van Brahms, maar een bewerking van bestaande melodieën. Het zijn echter ook geen originele Hongaarse volksliederen van Hongaarse zigeuners zoals vaak wordt aangenomen, maar meer thema's die Brahms kende via de violist Eduard Reményi. De Hongaarse dansen ontstonden in de jaren 1858–69 in de oorspronkelijke versie voor vierhandig piano. Later maakte hij een transcriptie voor piano solo (twee handen dus) van de eerste 10 dansen. De bekendste van de Hongaarse dansen is nr. 5 (in fis-mineur in de originele versie en g-mineur in de orkestversie).

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google