Muziekdoosje rond met melodie: Menuet in G majeur (Bach)

  Muziekdoosje rond met melodie: Menuet in G majeur (Bach)

  €14,95

  Productomschrijving

  Klein rond muziekdoosje voorzien van opwindbaar muziekmechanisme. Gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het doosje is in twee delen uit elkaar te halen zodat er eventueel een zelf gekozen afbeelding achter het venster geplaatst kan worden. Zo creëer je een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of voor jezelf.

  Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt jouw favoriete melodie via het 18-tonige muziekmechanisme.

  Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Melodie: 'Menuet in G majeur', bij sommigen beter bekend als de muziek van de muzikale paddenstoelen in de Efteling komt uit het "Notenbüchlein voor Anna Magdalena Bach" uit 1725. Een samenstelling van werken uit eind 17e, begin 18e eeuw. De meeste stukken zijn gecomponeerd door Anna zelf, maar het bevat ook stukken van haar man en diverse vrienden van de familie Bach. Slechts bij enkele stukken is expliciet een auteur vermeld. Het Menuet in G majeur en het bijbehorende stuk Menuet in G mineur zijn anoniem. Lange tijd is aangenomen dat het werk van Johann Sebastian Bach zelf was (Menuett G-Dur, BWV Anh. 114). Pas in de jaren 70 werd het stuk geïdentificeerd als een stuk van de Duitse componist Christian Petzold die bevriend was met de familie.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google