Muziekdoosje rond met melodie: Wiegelied (Brahms)

  Muziekdoosje rond met melodie: Wiegelied (Brahms)

  €14,95

  Productomschrijving

  Klein rond muziekdoosje voorzien van opwindbaar muziekmechanisme. Gemaakt in Duitsland van helder transparant acrylaat en voorzien van een goudkleurige rand van kunststof. Ook het metalen speelwerk of muziekmechanisme is goudkleurig. Op de onderzijde is een bordeauxkleurige sticker aangebracht waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het doosje is in twee delen uit elkaar te halen zodat er eventueel een zelf gekozen afbeelding achter het venster geplaatst kan worden. Zo creëer je een persoonlijke, muzikale attentie voor je beste vriend of vriendin, of voor jezelf.

  Na het opwinden van het mechanisme met de vleugelmoer aan de onderzijde klinkt jouw favoriete melodie via het 18-tonige muziekmechanisme.

  Want iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten van zo'n melodie zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Melodie:Wiegelied, 'Guten Abend, gut' Nacht', is een van de bekendste composities van Johannes Brahms. Het lied heeft opusnummer 49 (4) en werd gepubliceerd in 1868. De tekst van het lied is afkomstig uit de verzameling volksgedichten "Des Knaben Wunderhorn" van Clemens Brentano en Achim von Arnim (1805-1808). Brahms schreef dit wiegelied voor een jeugdliefde, Bertha Faber, ter gelegenheid van de geboorte van haar tweede zoon. De melodie is gebaseerd op een door hem eerder voor haar gecomponeerde versie van de Oostenrijkse volksdans 'Ländler'. In de pianobegeleiding van het lied is deze oorspronkelijke compositie terug te horen. Het slaapliedje van Brahms werd voor het eerst in het openbaar uitgevoerd op 22 december 1869 in Wenen door Luise Dustmann (zangeres) en Clara Schumann (piano). Het is een van de populairste wiegeliederen ter wereld. Het is zodoende ook een van de meest gebruikte melodieën, die klinken uit speeldoosjes die naast kinderbedjes staan.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google