Muziekdoosje met melodie: Speelgoedsymfonie (Kindersymfonie)

  Muziekdoosje met melodie: Speelgoedsymfonie (Kindersymfonie)

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Speelgoedsymfonie, of Kindersymfonie' (volledige titel: Cassatie in G-majeur voor orkest en speelgoedinstrumenten), is een compositie van Edmund Angerer (1740–1794), gecomponeerd voor orkest en een aantal speelgoedinstrumenten. Lange tijd werd aangenomen dat het werk van Joseph Haydn of Leopold Mozart was. De benaming symfonie is eigenlijk niet op zijn plaats, aangezien het werk een cassatie is (een soort van suite, die uit 7 delen kan bestaan). In de 'Kindersymfonie' komen naast de gebruikelijke orkestbezetting ook 7 typische kinder- of speelgoedinstrumenten voor uit Berchtesgaden (streek in Duitsland tegen de Oostenrijkse grens, vlakbij Salzburg), zoals een kwartel- en een koekoeksfluit, een Trompet, kleine trom en een ratel. Het werk wordt regelmatig rond kerstmis uitgevoerd.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google