Muziekdoosje met melodie: Sur le Pont d'Avignon

  Muziekdoosje met melodie: Sur le Pont d'Avignon

  €6,95

  Productomschrijving

  Wie kent ze niet, deze kleine muziekdoosjes met verschillende melodieën. Draai aan de slinger met het rode bolletje en je hoort je favoriete melodie. Je krijgt het beste resultaat door ze op een houten ondergrond te plaatsen.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het nikkelkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine blauw gekleurde sticker waarop de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie: 'Sur le Pont d'Avignon', is een bekend Franstalig volkslied dat gaat over de brug over de rivier de Rhône bij de zuid-Franse stad Avignon. De brug heet officieel "Pont St. Bénézet" maar hij is beter bekend als de "Pont d'Avignon" waarop wordt gedanst, zoals in het lied te horen is. Maar eigenlijk vond de dans plaats onder en niet op de brug. Het oorspronkelijk lied gecomponeerd door Pierre Certon had dan ook als titel 'Sous le Pont d'Avignon'. Hij publiceerde het in de 16e eeuw. De huidige versie ontstond halverwege de 19e eeuw voor een opera van Adolphe Adam getiteld "Sur le Pont d'Avignon". Sindsdien heeft het lied dezelfde titel.

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google