Muziekdoosje met melodie: The Dreidel Song

  Muziekdoosje met melodie: The Dreidel Song

  €7,95

  Productomschrijving

  Je kent ze waarschijnlijk wel of hebt er zelf wel eens aan gedraaid. Deze kleine muziekdoosjes hebben voor iedereen wel een favoriete melodie. Je kunt ze gaan sparen, of je geeft ze cadeau! Voor het beste resultaat zet je ze op een houten ondergrond.

  Iedereen heeft wel een melodie die hem of haar dierbaar is. Die doet terugdenken aan een bepaalde periode of een fijn gevoel. Een paar noten zijn soms al genoeg om die herinnering weer even helemaal terug te brengen. Daarom zijn dit zulke waardevolle cadeaus. Nostalgisch voor de één, leuke hebbedingetjes voor de ander. Kortom, een muzikaal geschenk voor jong en oud.

  Het goudkleurige mechanisme zit in een kartonnen doosje dat op zijn beurt weer in een helder transparant omhulsel is geschoven. Het kunststof omhulsel is voorzien van een kleine bordeauxrode sticker waarop de titel van de melodie staat aangegeven. Het mechanisme heeft 18 verschillende tonen.

  Melodie:  'The Dreidel Song' (I Have a Little Dreidel, Jiddisch: Ikh Bin A Kleyner Dreydl), is het bekendste en meest populaire lied voor het Joodse Chanoeka feest. Het is in de Engels sprekende wereld zowel bij Joodse als niet-Joodse gelovigen bekend. Het lied gaat over het maken van een dreidel (vierkantig tolletje waarop vier Hebreeuwse letters staan) en het spel wat er mee gespeeld wordt. Het nummer is gecomponeerd door Samuel Goldfarb en Mikhi Gelbert, de tekst voor zowel de Engelse als de Jiddische versie is geschreven door Samuel S. Grossman.

  Ook interessant voor u?
  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  de Toverkamer 4.7 / 5 - 30 Reviews @ Google